رفتن به بالا
  • چهارشنبه - ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
  • کد خبر : ۲۵۰۶۱
  • چاپ خبر : آنچه بهتر است در مورد “آنفلوانزای فوق حاد پرندگان” بدانیم

آنچه بهتر است در مورد “آنفلوانزای فوق حاد پرندگان” بدانیم

 Highly Pathogenic Avian Influenza(HPAI):آنفلوانزای فوق حاد پرندگان   دکتر سالاری؛ مسئول فنی و کارشناس کنترل کیفی شرکت تعاونی بهنوش فیروز بافق آفتاب بافق؛ جزء بیماری های به شدت واگیر، خطرناک و مشترک بین پرندگان (اهلی و وحشی) و انسان است و به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان مشهور می باشد. ویروس آنفلوانزای پرندگان […]

 Highly Pathogenic Avian Influenza(HPAI):آنفلوانزای فوق حاد پرندگان

 

دکتر سالاری؛ مسئول فنی و کارشناس کنترل کیفی شرکت تعاونی بهنوش فیروز بافق

آفتاب بافق؛ جزء بیماری های به شدت واگیر، خطرناک و مشترک بین پرندگان (اهلی و وحشی) و انسان است و به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان مشهور می باشد. ویروس آنفلوانزای پرندگان قابلیت انتشار تا شعاع 800 متری را دارد. عامل انتشار این بیماری،  پرندگان آزاد و مهاجرند که مرغداری ها باید با رعایت نکات بهداشتی و قرنطینه ای در واحدهای خود و ممانعت از ورود و خروج غیر ضروری افراد و وسایل نقلیه باعث کنترل این بیماری شوند. براساس اعلام سازمان دامپزشکی کشور، این بیماری از آبان ماه سال جاری توسط پرندگان مهاجر به کشور وارد شد که تاکنون 24 استان با این بیماری درگیر شده اند.

آنفلوانزای پرندگان با وجود اینکه شیوع آن به شدت آنفلوانزای انسانی نیست و خیلی سخت از پرنده به انسان منتقل میشود اما در صورت انتقال، درصد کشندگی آن بالاست.

نحوه انتقال در بين پرندگان:

  • تماس مستقیم پرنده سالم با پرنده آلوده
  • جريان هوا
  • بقاء ویروس در ترشحات بدن پرنده مانند مدفوع و ترشحات تنفسی
  • تجهيزات و خودروهايي كه با پرنده آلوده و يا ترشحات آن در تماس بوده اند.

علائم در پرنده: افسردگی شدید، بی اشتهایی، کاهش تخم گذاری، اسهال سبز روشن تا سفيد، علايم تنفسي و التهاب بافت ملتحمه چشم، ژوليدگي پرها، سیانوزه (كبودي) شدن تاج و ریش، خونریزی های پتشی (کوچک) روی سطوح بدن و مرگ و میر ناگهانی

علائم در انسان: تب بالای с° 38 ، علایمی شبیه آنفلوانزا (عوارض تنفسی)، اسهال آبکی بدون خون، استفراغ، درد شکم و قفسه سینه، خونریزی از بینی و لثه و گاهی علایم عصبی

درمان : در حال حاضر درمان موثر واختصاصي براي اين بيماري در پرندگان وجود ندارد.

دامپزشکی از زمان جوجه ریزی تا انتقال به کشتارگاه و روند کشتار این پروسه را بطور کامل چک میکندو مردم میتوانند با اطمینان خاطر مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.خوشبختانه هنوز هیچ مورد انسانی در کشور مشاهده نشده است ولی لزوم همکاری مردم با دامپزشکی و توجه به توصیه های کارشناسان دامپزشکی مبنی بر نخریدن مرغ زنده از کشتارگاه های غیر مجاز، دفن بهداشتی لاشه های آلوده و خودداری از شکار پرندگان مهاجر، عدم جابجایی مرغ های بومی و محصور نمودن آنها باید مد نظر قرار گیرد.

در خصوص نحوه برخورد با این بیماری ، تا شعاع یک کیلومتر کلیه مرغ های بومی و صنعتی، ماکیان و انواع طیور و پرندگان و تخم مرغ های محلی در منطقه معدوم می شوند. در پی مشاهده کانون بیماری، بعد از عملیات معدوم سازی و پاکسازی کانون، عملیات پایش و مراقبت و نمونه برداری از واحد بصورت  مستمرانجام میگیرد.

سلامت مردم بسیار حائز اهمیت است و نگرانی مردم از معدوم سازی پرندگان نباید سبب شود تا مردم از اطلاع رسانی در این زمینه اجتناب کنند. زیرا ضررهای ناشی از عدم اطلاع رسانی گریبان گیر همه مردم خواهد شد.

“سپاس از حسن توجهتان”

دکتر فرزانه سالاری علی آبادی

Dr.Farzaneh Salari:

Farzaneh Salari:

The Best Regards,

Farzaneh Salari-Aliabadi,

Student of Doctor of Veterinary Medicine,

Department of Veterinary Medicine, College of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar

University of Kerman, Kerman, Iran.

ارسال دیدگاه


error: متن حفاظت شده