رفتن به بالا
  • یکشنبه - ۳ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۳
  • کد خبر : ۲۷۰۵۳
  • چاپ خبر : همایشی با شعار “زمین پاک، سلامت زمین و سلامت انسان” در آهنشهر بافق

همایشی با شعار “زمین پاک، سلامت زمین و سلامت انسان” در آهنشهر بافق

 به مناسبت دوم اردیبهشت ماه روز زمین پاک، همایشی با حضور مسئولان شهرستان با هدف فرهنگ سازی توجه به زمین و محیط زیست در سالن همایش های آهنشهر برگزار شد. به گزارش آفتاب بافق؛ مدیر روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی در این همایش که با عنوان “زمین پاک”  در سالن همایش های آهنشهر برگزار […]

 به مناسبت دوم اردیبهشت ماه روز زمین پاک، همایشی با حضور مسئولان شهرستان با هدف فرهنگ سازی توجه به زمین و محیط زیست در سالن همایش های آهنشهر برگزار شد.

به گزارش آفتاب بافق؛ مدیر روابط عمومی شرکت سنگ آهن مرکزی در این همایش که با عنوان “زمین پاک”  در سالن همایش های آهنشهر برگزار شد هدف از برگزاری چنین همایش هایی را شناخت و آشنایی پرسنل در امر توجه به محیط زیست و با شعار “روز هوای پاک: زمین پاک، سلامت زمین و سلامت انسان” است دانست.

رضا فلاح مبارکه افزود: با برگزاری چنین همایش هایی قصد داریم سطح فکری و دانش پرسنل را در راستای سلامت زمین ارتقاء دهیم.

در ادامه دکتر “مصلح آرانی” استاد یار دانشگاه یزد پیرامون پیدایش و نامگذاری این روز مهم در زندگی و جو امع بشری مطالبی را عنوان کرد.

وی گفت: هر سال روز ۲۲ آوريل مصادف با دوم ارديبهشت به مناسبت روز جهاني زمين پاك جشن گرفته مي شود.

وی ادامه داد: تاریخچه این روز به سال ۱۹۶۹ و زمانی باز می‌گردد که جان مک مونل، فعال صلح ایده، برگزاری یک روز جهانی به نام “روز زمین پاک” را در همایش یونسکو درباره محیط زیست مطرح كرد و در همان سال پرچم زمین پاک طراحي شد و اين در حالي است كه در روز جهاني زمين پاك بسیاری از مردم جهان بر روي چالش هاي زيست محيطي متمركز شده و به پاکسازی محیط پيرامون خود می‌پردازند.

دکتر مصلح آرانی تصریح کرد:  آلودگی آب، دفع غیربهداشتی زباله ها، استفاده بي رويه از سموم كشاورزي، عدم جایگزینی طرح مبارزه بیولوژیک به جای مبارزه شیمیایی و غیره همگي دست به دست هم داده اند تا به تدريج شاهد نابودي كره زمين باشيم.

وی با اشاره به توجه بیشتر به شعار امسال بیان داشت: بخش عظيمي از زباله هاي خانگي را پس مانده هاي گياهي و حيواني مثل پس مانده سبزي ها، پوست و ضايعات ميوه و استخوان و ضايعات گوشت و مرغ و ماهي تشكيل مي دهند  وكاغذ و مقوا اعم از روزنامه، كتاب، دفتر و كاغذ بسته بندي نيز بخش بزرگ ديگري از زباله را تشكيل مي دهد و اين در حالي است كه انواع پلاستيك، ظروف يك بار مصرف، اسباب بازي و قوطي فلزي و شيشه اي نيز بخشي از زباله هاي منازل را تشكيل مي دهد. حال بايد توجه داشت تمام موادي كه از نظر ما به درد بخور نيستند، دور ريختني نيست، به گونه اي كه مصرف درست مي تواند تا حد زيادي هزينه هاي خانواده و مصرف آب و انرژي را پايين بياورد و از توليد بيش از اندازه زباله جلوگيري كند.

دکتر آرانی افزود: همچنين براي مديريت زباله هاي منزل لازم است مواد قابل تجزيه مثل پس مانده هاي آشپزخانه و مواد غذايي را از ساير مواد جدا كنيد؛ اين مواد به سرعت تجزيه شده و به طبيعت باز مي گردد. روزنامه ها و كاغذهاي باطله نيز قابل بازيافت است كه بايد از ساير زباله ها جدا شود.

وی از دیگر نكات قابل توجه براي مديريت زباله منازل را جدا كردن شيشه هاي بدون استفاده از زباله ها دانست.

وی در مبحث محیط زیست در معدن نیز گفت: فعالیت های معدنی در صورت داشتن برنامه و طرح های زیست محیطی از شروع فعالیت قطعا در هیچ زمانی نمی تواند مخرب در مسائل زیست محیطی در هر جامعه ای باشد.

دکتر آرانی افزود: در بسیاری از کشورهای معدن خیز پس از اتمام فعالیت های معدنی، طبق طرح های تعریف شده در شروع فعالیت، فعالان معدنی محیط فعالیت خود را به مناطق گردشگری و موزه معدنی ویژه می‌کنند، که این عمل نشان می دهد فعالیت های اقتصادی در بخش معدن هیچ زمان پایان نیافته و می تواند با تغییر در رویکرد شرایط محیطی خود به یک فضای اقتصادی جدید در آن محدوده معدنی ایجاد کند که فعالان صنعت معدنکاری در کشور ما، امروزه این فضا  را برای خود تعریف کرده‌اند.

گفتنی است: در حاشیه این همایش در بدو ورود نیز ساخت کاردستی و هنرهای دست آموز دانش آموزان بافقی با وسایل قابل بازیافت در قالب نمایشگاه در معرض دید عموم قرار گرفته شده بود.از دیگر برنامه های این همایش تجلیل از ده پاکبان برتر شرکت سنگ آهن و شهرداری بافق بود .

منبع: مرکز اطلاع رسانی شرکت

ارسال دیدگاه


error: متن حفاظت شده