رفتن به بالا
  • دوشنبه - 17 مهر 1396 - 12:49
  • کد خبر : ۳۶۱۸۸
  • چاپ خبر : ترمینال ضبط پسته روستای مبارکه ( شرکت بازرگانی نوین کشت)/گزارش تصویری
به مناسبت روز روستا؛

ترمینال ضبط پسته روستای مبارکه ( شرکت بازرگانی نوین کشت)/گزارش تصویری

همزمان با آغاز فصل برداشت پسته در باغات شهرستان بافق،آفتاب بافق بر آن شد تا با بازدید از یکی از ترمینال های ضبط پسته این شهرستان گزارشی از مراحل آماده سازی پسته خشک برای علاقمندان این موضوع تهیه نماید.  به گزارش آفتاب بافق،سید سعید حسینی مبارکه، مدیر ترمینال پسته روستای مبارکه در گفتگو با خبرنگار […]

همزمان با آغاز فصل برداشت پسته در باغات شهرستان بافق،آفتاب بافق بر آن شد تا با بازدید از یکی از ترمینال های ضبط پسته این شهرستان گزارشی از مراحل آماده سازی پسته خشک برای علاقمندان این موضوع تهیه نماید.

 به گزارش آفتاب بافق،سید سعید حسینی مبارکه، مدیر ترمینال پسته روستای مبارکه در گفتگو با خبرنگار آفتاب بافق ضمن خوش آمد گویی به بیان روش کار ترمینال های پسته در آماده سازی محصولات پسته باغداران این شهرستان کرد و گفت: روش کار ترمینال های پسته بر این اساس است که در مرحله اول باغدار پسته خود را توسط کارگرهای پسته چین جمع آوری کرده و سپس توسط ماشین ها بسته به نوع تناژ آن وارد ترمینال ضبط پسته می کند. در آنجا بعد از انجام کارباسکول پسته ها تخلیه می شوند و قبض باسکول برای صاحب محصول صادر می گردد تا در مدت 24 یا 48 ساعت بعد برای اطلاع و دریافت پسته خشک ظرف شده مراجعه کند.

حسینی کار خشک شدن پسته ها را در چندین مرحله عنوان کرد و گفت: وقتی بار بر روی سکوی پسته خالی شد،پسته ها وارد چرخ پوست کنی می شوند و توسط یک نوار بالابر بالای دستگاهی به نام آبی یا کَرکی می شوند.در آنجا خوشه های پسته بسته به رسیدگی هر چه بیشتر باغبان بالای 70 یا 80 درصد بصورت رسیده و در صورت وجود 20 یا 30 درصد کَرک خواهد بود.

پسته رسیده در دستگاه پوست گیری شده و با نوار بالابر بالا می آید و توسط آبی که بر روی پسته ها جریان دارد کار شستشو انجام می گیرد. در مرحله بعد محصول وارد دستگاه نخاله گیر می شود و خوشه ها و ساقه های خوشه به همراه پسته های کرکی که آمده دوباره پوست گیری می شود و کار شستشو مجدداً تکرار خواهد شد. در مرحله بعد پسته ها وارد دستگاهی به اسم حوض چند منظوره خواهد شد که کار آن تفکیک پسته است. پسته خوب در کف حوض توسط پمپ با فشار با آب مخلوط شده و وارد درام خواهد شد. بعد از آن وارد دستگاه نم گیر می شود. بخشی از پسته ها روی آب می اید که پوک هستند و توسط درام مخصوص جداسازی پسته پوک جدا می شود. و بخشی از پسته ها نیم مغز و سبک(معروف به روآبی)که زیر پسته پوک قرار می گیرد جدا شده و در واگن مخصوص خود ریخته می شود. تمامی مشخصات پسته ها بر روی واگن ها ثبت می شوند تا وارد میدان پسته شده و در آنجا پلاک گذاری شود تا مشخص گردد پسته ها متعلق به کدام باغدار است.

مدیر ترمینال پسته روستای مبارکه در ادامه سخنان خود درباره دستگاه نم گیر و عملکرد آن اشاره کرد و افزود: دستگاه نم گیر با طول 6 متر و عرض 1 متر به صورت پله ای و با سطحی مشبک کاری شده است که زیر این سطح مشعلی بزرگ وجود دارد که تولید حرارت میکند و توسط یک فن حرارت تبدیل به بادی داغ می شود. این عمل باعث می شود تا 40 الی 50 درصد نم گیری گرفته شود و پسته ها به صورت خندان شکل بگیرند. بعد از نم گیر پسته ها توسط نوار بالابر به سمت دستگاه گوگیر هدایت می شود که این دستگاهه پسته های پوست دار نامرغوب وساقه های خوشه های از جا مانده را از پسته های مرغوب جدا می نمایدو پسته های مرغوب به سمت نوار بازبین یاتست می شود که توسط تعداد ۶ نفر نیرو خانم  پسته های نامرغوب و ریز  جدا می شود و پسته های مرغوب وارد  واگن هایی می شوند که ظرفیت آن ها 250 تا 300 کیلو پسته خشک است.  بعد از آن وارد دستگاهی به نام خشک کن پسته شده و توسط مشعل و فن با تولید باد داغ پسته ها خشک خواهد شد. این عمل 2 الی 3 ساعت به طول می انجامد. و در آخر محصول برای یک روز وارد میدان پسته خواهد شد،که از قبل شماره بندی و ثبت دفتر شده است.

حسینی علت پلاک گذاری در چند مرحله را اینگونه بیان کرد: از آنجا که باغداران محصولات خود را به ما تحویل می دهند ما خود را امانت دار این عزیزان می دانیم که باید در حفظ و وراثت محصولات این باغدار ها کوشا باشیم. در پایان کار بعد از گذشت یک روز با اطلاع به مالک پسته ، پسته ها جمع آوری و داخل گونی ها می شوند و پس از سر دوزی با ارائه رسید باسکول تحویل مالکان داده می شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار آفتاب بافق درباره دریافت بیشترین و کمترین پسته توسط باغداران گفت: بیشترین میزان پسته دریافتی از باغدار 30 تن و کمترین آن 10 الی 15 کیلو بوده است. لازم بذکر است نیرو مشغول به کار در این کارگاه زن و مرد روزانه ۱۸نفر می باشد.

حسینی در پایان سخنان خود از آن جاییکه پسته بافق خوش طمع ترین پسته ایران است از کشاورزان خواست با توجه به نتیجه گیری خوب این منطقه در برداشت پسته ای مرغوب،به این امر خطیر توجهی بیشتر داشته باشند. تا با تلفیق تجربه کشاورز و علم کشاورزی بتوانیم تناژ را در هکتار افزایش دهیم و سال آوری پسته را به حداقل کاهش دهیم.

عکس و خبر: ص.رحیمی

 

ارسال دیدگاه


error: متن حفاظت شده !