رفتن به بالا
  • یکشنبه - ۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۷:۰۹
  • کد خبر : ۲۸۹۵۲
  • چاپ خبر : هشدار در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

هشدار در خصوص بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)

دکتر فرزانه سالاری علی آبادی، دکترای حرفه ای دامپزشکی آفتاب بافق؛ با شروع فصل گرما و با توجه به افزایش زاد و ولد دام ها در فصل بهار و از طرفی تکثیر حشرات به ویژه کنه ها که عامل انتقال بسیاری از بیماری ها می باشند، لزوم خود مراقبتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری […]

دکتر فرزانه سالاری علی آبادی، دکترای حرفه ای دامپزشکی

آفتاب بافق؛ با شروع فصل گرما و با توجه به افزایش زاد و ولد دام ها در فصل بهار و از طرفی تکثیر حشرات به ویژه کنه ها که عامل انتقال بسیاری از بیماری ها می باشند، لزوم خود مراقبتی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری های مشترک بین انسان و دام بیش از پیش اهمیت می یابد. تب کریمه کنگو از جمله بیماری های ویروسی حاد و کشنده ای است که همزمان با آغاز فصل گرما شیوع می یابد. این بیماری خطرناک هیچگونه علائمی در دام زنده ندارد.

علایم بیماری در انسان شامل:

تب بالا، دردهای عضلانی و سردرد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی های زیرجلدی در بدن، تهوع، استفراغ و… .

علائم خونریزی از روز چهارم شروع می‌شود كه بیشتر در مخاط دهان و پوست، لثه‌ها، بینی، معده، روده، رحم و زیر پوست ناحیه ساق پا و دست‌ها ظاهر می‌شود.

در صورت تشخیص به موقع، اگر فرد مبتلا بسرعت تحت درمان‌های  ضدویروسی اختصاصی قرار بگیرد، در بیشتر موارد بیماری قابل درمان خواهد بود. بهترین شیوه تشخیص بیماری، انجام آزمایش خون به منظور پی بردن به كاهش میزان پلاكت بواسطه خونریزی‌های احتمالی داخلی است.

راه های انتقال این بیماری به انسان:

گزش کنه یا له کردن آن ، تماس با خون مبتلایان، تماس مستقیم با لاشه گوشت و خون و بافتهای دام  آلوده

متاسفانه بیماری مذکور واکسن خاصی ندارد و مبارزه با کنه ها به عنوان ناقلین آن، یکی از مهمترین راه های پیشگیری است

باتوجه به شروع فصل گرما و تکثیر و فعالیت کنه‌ها و احتمال بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده، رعایت نکات و اقدامات بهداشتی ذیل در حین خرید و مصرف گوشت برای پیشگیری از بروز بیماری ضروری است.

–  تهیه گوشت مورد نیازخود از فروشگاه های مجاز و تحت نظارت دامپزشکی

–  استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت

–  عدم استفاده از گوشت‌های فاقد مهر دامپزشکی

–  پرهیز از تماس با خون و ترشحات دام کشتار شده

–  نگهداری گوشت قرمز خریداری شده به مدت 24 ساعت و جگر ، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال (با دمای صفر تا 4 درجه سانتی گراد) و سپس خرد کردن و فریز کردن آن

علت این امر انجام پروسه جمود نعشی است که خود باعث افزایش کیفیت گوشت، افزایش ماندگاری و نهایتاً از بین رفتن برخی عوامل بیماریزا می گردد.

–  فریز کردن گوشت در دمای 1- تا 4- درجه سانتیگراد

خوشبختانه تاکنون گزارشی مبنی بر وجود این بیماری در شهرستانمان ارائه نشده است.

(بیاد داشته باشید که با افزایش آگاهی افراد می توان به سلامت جامعه کمک شایانی کرد)

The Best Regards:

Farzaneh Salari-Aliabad

 Doctor of Veterinary Medicin

Department of Veterinary Medicine, College of Veterinary Medicine, Shahid Bahonar

University of Kerman, Kerman, Iran.

E-mail: salari1369@yahooo.com

ارسال دیدگاه


error: متن حفاظت شده